Inkluderende læringsfællesskaber

Målet er, at flest mulige børn og unge deltager i lokale, almene fællesskaber. Her kan du finde inspiration til at arbejde med inkluderende, pædagogiske læringsfællesskaber.

I Vejle Kommune har skolerne mulighed for rådgivning og sparring hos Tværfagligt Center for Børn og Unge (TCBU) eller et af kompetencecentrene. Formålet er at understøtte det pædagogiske personale på skolerne i at skabe inkluderende læringsfællesskaber for alle børn.

Kompetencecentrene har udgangspunkt i specialtilbuddene. Formålet med kompetencecentrene er at kunne inkludere flest mulige børn med særlige behov i distriktsskolerne ved at tilbyde pædagogisk sparring af lærere/pædagoger med særlig viden og erfaring med undervisning inden for forskellige områder, hvor elever har særlige behov.

Her i linket kan du se, hvordan TCBU og kompetencecentrene spiller sammen.

FISK

"Fællesskaber og inklusion i skolen" (FISK) er et praksisnært kompetenceudviklingsforløb for Vejle Kommunes pædagogiske personale på skolerne. Via videndeling, inspiration og refleksion skal FISK skabe en øget teoretisk og praktisk viden hos lærerne/pædagogerne omkring, hvordan de kan skabe inkluderende læringsfællesskaber for alle børn.

 

  • Materialer til inspiration

  • Små film

    http://www.havredal.dk/dk/projekter/den-udfordrede-elev-og-skolen.aspx

     

  • Litteratur
  • Websider